در این مقاله به معرفی دستگاه چیلر و طرز کار چیلر جذبی خواهیم پرداخت همراه ما باشید.
به طور کلی چیلر دستگاهی می باشد که از آن برای فرایندهای خنک کردن ساختمان، تهویه هوا و خنک کردن سیالات استفاده می شود.
چیلر ها از بهترین سیستم های سرمایشی به شمار می روند که در محیط های تجاری، اداری و صنعتی از آنها استفاده می کنند.
چیلر ها در دو نوع چیلر جذبی و چیلر تراکمی ساخته می شوند که معمولاً چیلر های جذبی با انرژی حرارتی و چیلرهای تراکمی با انرژی الکتریکی کار می کنند.
چیلرهای جذبی خود در دو نوع تک اثره و دو اثره تولید می شوند که گروه تک اثره این چیلرها خود به سه گروه چیلر تک اثره با تغذیه آب داغ، چیلر تک اثره با تغذیه بخار و چیلر تک اثره با تغذیه آب گرم تقسیم بندی خواهد شد.
گروه چیلر دو اثره به دو دسته تغذیه با بخار آب و تغذیه با شعله مستقیم تقسیم بندی می شود.
اگر بخواهیم بین چیلر تک اثره و چیلر دو اثره یکی را به عنوان بهترین چیلر معرفی کنیم مسلماً چیلر دو اثره را معرفی خواهیم کرد چرا که این چیلر نسبت به چیلر تک اثره ساخت جدیدتری داشته و همچنین سیکل تبرید کامل تری دارد.
مطالعه بیشتر: قیمت چیلر جذبی چقدر است و چگونه سنجیده می شود؟
یکی دیگر از ویژگی هایی که باعث می شود چیلر جذبی دو اثره کارکرد بهتری نسبت به چیلر جذبی تک اثره داشته باشد این است که ضریب عملکرد چیلر جذبی دو اثره ۱.۲ تخمین زده شده که این ضریب برای چیلر جذبی تک اثره از ۶/۰ تا ۸/۰ تعریف شده است.
در چیلر جذبی ابزوربر، پمپ و ژنراتور به جای کمپرسور جایگزین شده اند و همچنین در سیکل چیلر جذبی شاهد مبرد ثانویه به نام ابزوربر خواهیم بود.
یکی از سوالاتی که در خصوص چیلرهای جذبی مطرح میشود این است که چیلر جذبی از چه اجزایی تشکیل شده است؛ در این بخش از مقاله به معرفی اجزا و قطعات چیلر جذبی خواهیم پرداخت:
در ادامه به مقایسه چیلر جذبی با انواع دیگر چیلر ها خواهیم پرداخت.
● مقایسه مصرف آب چیلر جذبی و چیلر تراکمی: همانطور که می دانید چیلر های جذبی علاوه بر کندانسور آب خنک برای دفع حرارت از آب خنک تولیدی در کولینگ تاور استفاده می کنند که به گردش آب خنک بیشتری نیاز خواهند داشت. با توجه به این ویژگی در چیلر های جذبی سایز پمپ های سیرکولاسیون، خطوط انتقال آب و همچنین برج خنک کننده حدود ۵۰ درصد بیشتر از چیلرهای تراکمی خواهد بود.
● مقایسه مصرف انرژی در چیلر های جذبی و چیلر های تراکمی: از نتایجی که از مطالعات و محاسبات به دست آمده مشاهده می کنیم که انرژی مورد نیاز برای تولید سرما در چیلر های جذبی بیشتر از چیلر های تراکمی بوده است و علت اصلی آن ضریب عملکرد پایین در طرز کار چیلر های جذبی بوده است.
● مقایسه هزینه خرید و سرمایهگذاری اولیه برای چیلر جذبی و چیلر تراکمی: باید بدانید که هزینه خرید و سرمایه گذاری اولیه برای خرید چیلر های جذبی در مقایسه با چیلر های تراکمی بسیار بیشتر می باشد علاوه برآن شرایطی مثل هزینه های نصب و راه اندازی، ساخت شاسی و فونداسیون و آماده کردن فضایی به عنوان موتورخانه نیز از مصداق هایی هستند که برای چیلرهای جذبی همواره بیشتر از چیلر های تراکمی خواهند بود.
● مقایسه میزان ایمنی در چیلر های جذبی و تراکمی: در چیلر های جذبی یک مدار برودتی وجود دارد که در صورت خرابی یا آسیب دستگاه میتوان گفت که سیستم برودتی چیلر جذبی غیر فعال شده است بنابراین طرز کار چیلرهای جذبی با یکدیگر متفاوت است.
اما در چیلر های تراکمی حداقل دارای دو مدار برودتی مجزا هستیم که این موضوع باعث میشود در صورت خرابی یک مدار همچنان ۵۰ درصد ظرفیت برودتی دستگاه در دسترس باشد و این موضوع سبب ایمنی و اطمینان بیشتر چیلر های تراکمی نسبت به چیلر های جذبی خواهد بود.
● مقایسه سطح صدا و لرزش چیلر جذبی و چیلر تراکمی: در چیلرهای جذبی به دلیل وجود قطعات متحرک و مکانیکی میزان تولید صدا و لرزش نسبت به چیلر های تراکمی کمتر است. در چیلرهای جذبی به علت نبود کمپرسور صدای کمتری تولید خواهد شد.
البته توجه کنید که در چیلر های جذبی به دلیل وجود برج های خنک کننده بسیار بزرگ، صدای تولیدی الکترو فن های برج خنک کننده تا حدودی بیشتر از چیلرهای جذبی می باشد.
● مقایسه شرایط آب و هوایی و تاثیر آن در عملکرد چیلر جذبی و چیلر تراکمی: به دلیل وجود برج های خنک کننده در چیلر های جذبی نمی توان از این چیلرها در مناطق مرطوب و شرجی استفاده کرد چرا که وجود هوای مرطوب نمی تواند برای مکانیزم خنک کاری مناسب باشد و طرز کار چیلر جذبی به نحوی نیست که برای مناطق مرطوب مناسب باشد.
اما چیلرهای تراکمی در هر نوع شرایط اقلیمی حتی مناطق مرطوب بدون افت راندمان میتوانند به طرز صحیحی فرایند خنک کاری را انجام دهند.
طرز کار چیلرهای جذبی متفاوت است که به صورت مکانیکی و شیمیایی می باشد.
قطعات مکانیکی و متحرک در این چیلرها شامل پمپهای محلول و مبرد است و بقیه فرایندها به صورت شیمیایی شکل می گیرند.
مطالعه بیشتر: تفاوت چیلر جذبی تک اثر دو اثر کدامند؟
فرایند هایی مثل تولید سرمایش، خنک ساختن آب و همچنین دفع گرما به خارج از ساختمان به صورت شیمیایی انجام می شوند که این ویژگی سبب کاهش سر و صدای تولیدی دستگاه در زمان فعالیت خواهد شد.
شرکت بتا تهویه با دارا بودن سابقه زیاد در عرصه تولید انواع سیستم های تهویه مطبوع، سرمایشی و گرمایشی در مقیاس های صنعتی و ساختمانی یکی از شرکتهای مطرح می باشد که کلیه محصولات خود را به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رساند.
در این شرکت طراحی و اجرای تاسیسات مکانیکی و همچنین خدمات تعمیر و نگهداری قابل انجام است.
برای خرید چیلر علاوه بر توجه به مشخصات فنی باید به کیفیت و مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش توجه کنید تا سرمایه ای که برای خرید چیلر در نظر گرفته اید به یک سرمایه گذاری بلند مدت تبدیل شود.
شما عزیزان می توانید با بازدید از سایت بتا تهویه خریدی به صرفه و اقتصادی را تجربه کنید و همچنین از پشتیبانان سایت درباره طرز کار چیلر جذبی سوالات خود را بپرسید.