از آنجایی که بسیاری از افراد در مورد انواع چیلر و کاربرد آنها اطلاعاتی ندارند باید در ابتدا اطلاعات خود را در این زمینه بیشتر کنند.
کسانی که نمی دانند چیلر چیست باید بدانند که این دستگاه یک سیستمی می باشد که با استفاده کردن از سیکل تبرید که تراکمی می باشد و یا سیکل تبرید های جذبی ،گرمایی که درون مایع وجود دارد را می گیرد.
این مایعی که سرد شده است می تواند در تجهیزات تهویه های مطبوع مانند فن کویل که خود شامل فن کویل های سقفی توکار (روبرو زن و پایین زن)فن کویل کاستی (۴ طرفه و یک طرفه) فن کویل زمینی وداکت فن کویل و هواساز و …. مورد استفاده قرار گیرد
مهمترین انواع چیلر و کاربرد آنها این است که گرمای دریافت شده از آب را می گیرد و آن را به محیط اطراف آن که مبرد میباشد می دهد، همچنین برای اینکه بازدهی آن را بیشتر نماید در سیستم های گرمایشی هم مورد استفاده قرار می گیرد.
گازیا مبرد که در انواع چیلر و کاربرد آنها وجود دارد با سه روش هوا، آب خنک و تبخیری که در دستگاه خنک کاری مورد استفاده قرار می گیردتبخیر می گردد واین تبخیر شدن مبردموجب گرفتن گرمای آب می شود. برای اینکه با انواع چیلر و کاربرد آنها آشنایی بیشتری داشته باشید در ادامه توضیحات بیشتری را بیان می کنیم.
همانطوری که می دانید هر دستگاهی کابردی دارد که انواع چیلر ها و کاربردهای آنها هم متنوع می باشد، ولی باید بدانید که چیلر در حوزه تهویه صنعتی و مطبوع بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین انواع متعددی دارد
کاربردی که چیلرها دارند در دو حوزه می باشد که برخی از این حوزه ها ویژگی های متعددی دارند که آنها عبارت می باشد از :
در کاربردی که چیلرهای تهویه مطبوع دارند، آبی که سرد شده است را در چیلرها برای سرد کردن و همچنین کاهش دادن رطوبت هوا در واحدهایی که صنعتی، تجاری، اداری و … هستند به کار می برد. بیشتر مکان هایی که به تهویه مطبوع نیاز دارند از این نوع چیلر استفاده می کنند، و در واقع کاربرد و عملکرد آن بسیار عالی و بی نقص است.
یکی دیگر از کاربردهایی که چیلرها دارند در صنعت می باشد، در این انواع چیلر و کاربرد آنها آبی که سرد شده است برای اینکه محصولات کنترل شده را به خوبی خنک کند مورد استفاده قرار می گیرد، در واقع باید بدانید استفاده کردن از آن بیشتر در ماشین آلات کارخانه ها و مکانیزم های آن می باشد که بسیاری از افراد به صورت گسترده ای از این نوع چیلر استفاده می کنند.
به عنوان مثال باید بدانید که چیلرهای صنعتی در صنایع قالب سازی، صنایع شیمیایی، صنایع پلاستیک، صنایع دارویی، صنایع ریخته گری، صنایع غذایی وصنایع تولید رنگ ،پرورش قارچ، … مورد استفاده قرار می گیرد
همانطوری که می دانید هر دستگاه و تجهیزاتی انواع متعددی دارد که انواع متعدد چیلر هم وجود دارد و برای اینکه با آنها آشنایی بیشتری داشته باشید برخی از آنها را در ادامه معرفی می کنیم.
در توضیحاتی که در مورد انواع چیلر و کاربرد آنها باید بدهیم، چیلرهای تراکمی بسیار مهم می باشد. این چیلرها بر حسب تراکم گازیا مبردی که در درون خود دارند به راحتی می توانند عمل سرمایش را انجام دهند. طرز کارکرد این چیلر به گونه ای می باشد که در ابتدا فشار گاز را به وسیله کمپرسور افزایش می دهد و بعد از آن وارد کندانسور می گردد و زمانی که حرارت خود را از دست بدهد به مایع در درون دستگاه تبدیل می شود.
بعد از اینکه به مایع تبدیل شد به وسیله شیر انبساط که مکانیکی یا الکترونیک می باشد با کاهش فشار و دما به طور مستقیم وارد اواپراتور می گردد و گرمای آبی که در درون آن وجود دارد را در مجاورت اواپراتور قرار می دهد، در نتیجه این عملیات آبی سرد در چیلر تولید می کند.
چیلرهای تراکمی که در دسته بندی انواع چیلر و کاربرد آنها قرار می گیرد. قسمت های بسیاری دارد که برخی از مهمترین آنها عبارت می باشد از اواپراتور، کمپرسور، تابلو برق، لرزه گیر، کندانسور و شیر انبساط و شیر برقی،شیر سرویس ،همچنین برخی دیگر از قطعات ویژگی های خاصی دارند و تمامی آنها وظایف خاصی را برای به راه انداختن چیلر بر عهده دارند
یکی دیگر از انواع متعدد چیلر که در بسیاری از صنایع و تهویه های مطبوع از آن استفاده می شود، چیلر جذبی می باشد. مبنایی که در انواع چیلر و کاربرد آنها وجود دارد تا حدودی یکسان می باشد، ولی باید بدانید در چیلرهای جذبی روش دیگری را برای افزایش دادن فشار گاز در درون دستگاه به کار می گیرند.
بخار آبی که در درون چیلر وجود دارد پس از اینکه از اواپراتور عبور می کند به وسیله مایعی به نام لیتیوم بروماید به خوبی جذب می شود. محلولی که مایع و جذب کننده می باشد و در درون این چیلر وجود دارد توسط مولد حرارتی به دیگر نقاط دستگاه انتقال پیدا می کند. بعد از اینکه این محلول به خوبی گرم شود وارد کندانسور می گردد، البته باید بدانید گرم شدن این مایع به صورت بخار است.
دیگر مراحلی که در این چیلر وجود دارد مانند چیلرهای تراکمی می باشد. در انواع چیلر و کاربرد آنها باید بدانید که چیلرهای دیگری هم وجود دارند که در برخی از آنها گرمایی که اتلافی است به درون مولد حرارتی انتقال پیدا می کند و از این طریق بازدهی را بسیار افزایش می دهد. چیلرهای جذبی انواع متعددی دارد که از جمله مهمترین آنها مولد بخار، جذب کننده، اواپراتور، کندانسور، تابلو برق، لرزه گیر، شیر انبساط می باشد.
ساختن و تولید انواع چیلر و کاربرد آنها بسیار تخصصی می باشد و بیشتر کسانی که اقدام به تولید و ساخت آنها می کنند تخصص بسیاری در این زمینه دارند، به همین دلیل باید بدانید آنها را از هر فروشنده ای خریداری ننمایید، چرا که تمامی استانداردهای شناخته شده و تعریف شده برای تولید آنها باید در چیلرها وجود داشته باشد تا به خوبی تمامی عملکردهای خود را انجام دهد و دچار ایراد و اشکالی نشود. شما می توانید هر یک از انواع متعدد چیلرها را که می خواهید سفارش دهید و در صنایع مورد نظر خود از آنها استفاده کنید.