چیلر تراکمی دستگاهی است جهت تامین آب سرد با دمای بسیار پایین ،برای مصارف تهویه مطبوع و صنعتی طرز کار چیلر تراکمی بر اساس سیکل تبرید تراکمی است.
اگر در دستگاهای بزرگ تهویه مطبوع سرمای تولید شده بطور مستقیم استفاده شود،بسیار گران قیمت و غیر اقتصادی خواهد بود ، به همین منظور به جای اینکه چیلر مستقیما یک فضایی را خنک کند به یک مبدل حرارتی مانند هواساز و فن کویل وصل مشود که آبی را که چیلر به طور مستقیم خنک می کند به آن مبدل انتقال پیدا می کند.
کمپرسور : کمپرسور نسبت به ظرفیت و طراحی چیلر می تواند از نوع رفت و برگشتی ،مارپیچی ،گریز از مرکز ،و در برخی موارد حلزونی باشد.
کندانسور : کندانسور بسته به مدل ،طراحی و ظرفیت چیلر می تواند از نوع آبی یا هوایی باشد.کندانسور آبی در چیلر معمولا از نوع پوسته و لوله و یا صفحه ای می باشد. جهت تبادل حرارتی آب با مبرد و تامین آب سرد ،نیاز به یک برج خنک کننده می باشد که به تاسیسات آن اضافه میگردد.
کندانسور هوایی چیلر در دو نوع طراحی می گردند:در نوع اول ،کندانسور از چیلر جدا بوده و در فضایی که با فضای آزاد در ارتباط باشد نصب می گردد و در نوع دوم کندانسور بر روی بدنه چیلر نصب میگردد که در این صورت چیلر باید در فضای آزاد نصب گردد.
شیر انبساط : شیر انبساط چیلر بسته به طراحی می تواند از نوع ترموستا تیک ،فشاری و یا الکترونیک باشد.
اواپراتور : اواپراتور چیلر های تراکمی به ۳ دسته انبساط مستقیم،سیلابی و صفحه ای تقسیم می شوند. در اواپراتورهای انبساط مستقیم که از نوع پوسته و لوله می باشند مبرد در درون لوله ها و آب در پوسته جریان دارد.
اواپراتورهای سیلابی هم از نوع پوسته و لوله می باشند ولی بااین تفاوت که آب در لوله و مبرد درپوسته جریان دارد.
اواپراتور های صفحه ای به نسبت حجم و اندازه ای که دارند دارای بازده نسبتا زیادی می باشند.
چیلر تراکمی دارای اجزای مختلف دیگری نیز هست که از این اجزا می توان به رسیور تانک،سایت گلاس،فیلتر درایر ،کلید های حفاظتی،شیر برقی ،شیر سرویس ،کنتاکتور ،آکومولاتور و اکونومایزر و اجزای الکتریکی و کنترلی دیگر اشاره کرد.
مبرد مورد استفاده در این دستگاه ها R22,R410,R407,R134 می باشد.