این دو دستگاه هر دو از وسایل سرمایشی هستند که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند که در آن با لوله کشی آب سرد به همدیگر متصل می شود. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که فرق چیلر و فن کویل جیست؟ این نوع از سیستم های سرمایشی کاربردهای فراوانی دارند و بیشتر از آنها در ساختمان های اداری، مسکونی و صنعتی استفاده می شوند. به همین منظور ما در این مقاله میخواهیم به تفاوت های میان چیلر و فن کویل اشاره کنیم اما در ابتدا توضیح مختصری از هر یک خواهیم داشت.
فن کویل یک دستگاه ساده می باشد که دارای مبدل حرارتی و فن است که بخشی از سیستم تهویه مطبوع در مکان های تجاری صنعتی و مسکونی است. این دستگاه دارای قابلیت های مختلف است که با مکش هوای موجود درجه حرارت فضای محیط اطراف را تنظیم می کند. شاید با معرفی نحوه کارکرد این دستگاه بیشتر تفاوت چیلر و فن کویل را درک کنید.
جهت اطلاع از قیمت و خرید فن کویل و راهنمایی بیشتر با شماره تلفن ها ی ۰۲۱۷۷۶۷۷۳۵۲ – ۰۹۱۲۳۷۶۴۲۳۹ بگیرید.
این سیستم با آب سرد و گرم و از دیگ های مرکزی و یا چیلر تغذیه می کند. این دستگاه ها از دو لوله سرد و گرم بهره میگیرند تا انرژی تولید شده را به محیط ارائه دهد. نصب کردن آنها بسیار ساده است ولی برای اطمینان از اینکه عملکرد خوب و کارآمدی دارند٬ باید تعمیر و نگهداری شوند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص٬ پیشنهاد میکنیم مقاله «راهنمای نصب فن کویل» را مطالعه نمایید.
این دستگاه ها دارای انواع مختلفی هستند از جمله: کاستی (دو طرفه و چهار طرفه)٬ سقفی توکار٬ کانالی و زمینی که برای اطلاعات بیشتر راجع به آنها میتوانید مقاله «فن کویل چیست و چه انواعی دارد» را مطالعه نمایید.
کاربردهای مناسب این سیستم عبارت است از:
معمولا این دستگاه ها دارای ویژگی های زیادی است که یکی از آنها این است که لوله کشی آن نیاز به فضای کمتری دارد. به علاوه٬ دارای قابلیت کار با یک سیستم چیلر و حرارت مرکزی را دارد. همچنین می تواند برای کم کردن هزینه انرژی فضا های مختلف را به صورت جدا کنترل کند.
دستگاه چیلر آب را برای خنک سازی هوای داخل ساختمان و یا دیگر مصارف صنعتی سرد می نماید. به طور کلی می توان گفت این دستکاه٬ آب سرد تولید می کند و آبی که توسط آن تولید می شود به وسیله ی پمپ و لوله کشی به واحد های ساختمان توزیع می شود. برای اینکه فرق چیلر و فن کویل را بیشتر درک کنید در ادامه مقاله به انواع و کاربردهای این دستگاه اشاره میکنیم.
جهت اطلاع از قیمت و خرید چیلر و راهنمایی بیشتر با شماره تلفن ها ی ۰۲۱۷۷۶۷۷۳۵۲ – ۰۹۱۲۳۷۶۴۲۳۹ بگیرید.
چیلر صدایی بسیار زیادی دارد که این صدا با توجه به ظرفیت دستگاه می تواند بیشتر و یا کمتر باشد. به این علت نمی توان چیلر را در محیط داخل نصب کرد چیلر ابعاد بزرگی دارد که نمی توان در داخل اتاق جا نمی شود. این دستگاه در دو نوع جذبی و تراکمی ساخته می شود که نوع اول با گاز طبیعی کار می کند و نوع دوم با برق کار می کند.
کاربرد چیلر به دو دسته تهویه مطبوع و صنعتی تقسیم می شود. در کاربرد تهویه مطبوع آب سرد شده به وسیله ای چیلر به سیستم های تهویه مطبوع مثل فن کویل، هواشور، هواساز پمپ شده و از این روش هوای محیط ها از نظر رطوبت و دما به اندازه نیاز افراد تنظیم میشود. جهت اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه مقاله «چیلر چیست» را مطالعه نمایید.
ولی در کاربرد های صنعتی از آب سرد شده چیلر برای سرد کردن ماشین الات صنعتی که در اثر کارکرد گرم شده اند استفاده می شود.
فرق چیلر و فن کویل در این است که چیلر دمای آب را به صفر می رساند و به وسیله پمپ٬ آب را به سمت تعدادی فن کویل که در قسمت های از ساختمان نصب شده است ارسال می کند.
فن کویل هم دارای لوله های زیاد و پرپیچ و خم است که از جنس مس می باشند که اب سرد در داخل آن ها جریان پیدا می کند و فن هم با وزیدن هوا از اطراف کویل ها، هوا را سرد می کند و بعد از تنظیم کردن دمای مورد نیاز و همچنین فیلتر کردن در محیط داخل ساختمان به گردش در می اید.
اما تفاوت اصلی چیلر و فن کویل در این است که چیلر دستگاه تولید کننده سرمایش است ولی فن کویل وظیفه پخش آن در ساختمان را بر عهده دارد. این سیستم ها به تعداد زیادی در ساختمان نصب می شوند و هوای داخل ساختمان را بعد از تنظیم دما و فیلتراسیون پخش می کند.
همانگونه که در بالا گفته شد چیلر آب را برای سرمایش خنک می کند و فن کویل از یک فن و یک کویل تشکیل شده که از لوله های مسی با پره های آلومینیومی ساخته شده است و فن موجود در این سیستم وظیفه تولید باد در این دستگاه را بر عهده دارد. این سیستم ها دو نوع هستند٬ روکار و توکار که برای انتقال دادن گرما و سرما استفاده می شود؛ هم چنین باعث می شود که هیچگونه آلودگی در اتاق ها و فضا وارد نشود. اصلی ترین فرق چیلر و فن کویل در این است که یکی دستگاه تولید کننده سرمایش می باشد و دیگری وظیفه دارد آن را در ساختمان توزیع کند.