در ابتدا خوب است بدانید که میان چیلر و مینی چیلر تفاوت های قابل ملاحظه ای وجود دارد. در این مقاله ما قصد داریم که به معرفی ۷ نمونه از این تفاوت ها بپردازیم که بسیار حائز اهمیت هستند و شناخت این تفاوت ها و مزایا و معایب هر کدام برای خرید دستگاه مناسب شما، امری بسیار ضروری است. برای آشنایی با این تفاوت ها در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
اولین تفاوت چیلر و مینی چیلر از لحاظ تناژ تبرید است؛ که در حقیقت همان توان خنک کاری آن دو به شمار می آید. مینی چیلر همانطور که از اسم آن پیداست برای ظرفیت و توان خنک کردن حداکثر ۱۰ تن تبرید قابل استفاده است. این در صورتی است که مواردی که از چیلر در آن استفاده میکنند اغلب از ۱۰ تن تبرید شروع میشود و تا ظرفیت بیشتری نیز قابل استفاده است.
البته گاهی نیز برخی از شرکت ها توانایی ساخت و طراحی مینی چیلر هایی با ظرفیت های بالاتر از ۱۰ تن نیز را دارند. پس با این تعاریف میتوان گفت که مهم ترین و قابل ملاحظه ترین تفاوت چیلر و مینی چیلر در توانایی خنک کاری است. به طور معمول در ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، صنعتی، اقامتی و… که متراژ به نسبت کمتری دارند از مینی چیلر استفاده میکنند و نیز در ساختمان هایی با متراژ بیشتر و سازه های بزرگ از چیلر جهت خنک کاری استفاده میکنند. به طور کل مینی چیلر در صنایع سبک و چیلر در صنایع سنگین استفاده میشود.
تفاوت دیگر چیلر و مینی چیلر در کمپرسور های مورد استفاده در هر کدام است. اغلب در مینی چیلر ها به دلیل تناژ کم از کمپرسورهای نوع اسکرال استفاده میشود؛ دلیل آن نیز این است که این نوع اسکرال ها در تناژ های کم راندمان بالا و همینطور طول عمر بالایی دارند.
خوب است بدانید که به طور معمول کمپرسور های پیستونی، اسکرو، اسکرال، و سانتریفیوژ را در چیلر ها به کار می برند و انتخاب نوع کمپرسور برای چیلر ها با توجه به عواملی همچون گستره کاری، نوع کاربری، تناژ و… صورت میگرد؛ که با در نظر گرفتن نیاز هر پروژه ای و متناسب با آن کمپرسور مورد نیاز را برای چیلر انتخاب میکنند.
قطعات چیلر و مینی چیلر بسیار مشابه یکدیگر هستند. تنها تفاوت این دو این است که در چیلر پمپ آب سرد و نیز منبع انبساط به طور جداگانه نصب میشوند این در صورتی است که منبع انبساط و پمپ آب، در درون خود مینی چیلر نصب و جاسازی میشوند و تمام آنها به صورت یک پک به طور کامل ساخته میشوند.
اغلب مینی چیلر ها دارای کندانسور هوا خنک هستند و به وسیله فن خنک میشوند. اما کندانسوز چیلر ها هم قابلیت این را دارد که هوا خنک باشد و به وسیله فن خنک شود و هم میتوانند از نوع آب خنک باشد و به وسیله آب برج خنک کننده، خنک شود.
اطلاعات بیشتر درباره راهنمای کامل نصب و راه اندازی انواع چیلر و مینی چیلر
پس از این قسمت میتوان نتیجه گرفت که چیلر و مینی چیلر تراکمی هوا خنک نیازی به برج خنک کننده ندارند و آب در آنها مصرف نمیشود. ولی چیلر تراکمی آبی یا همان آب خنک به آب و برج خنک کننده نیاز دارند.
این قسمت می خواهیم به مقایسه چیلر و مینی چیلر از نظر طریقه اتصال آنها به یونیت هایی که در داخل ساختمان هستند بپردازیم.
خوب است که بدانید ما به طور کلی به دو صورت می توانیم هوای گرم و یا سرد را در یک ساختمان پخش کنیم.
در روش اول می توانیم یک دستگاه هواساز را به طور مرکزی نصب کنیم و از طریق کانال کشی به دیگر سالن ها، اتاق ها و واحد های متفاوت متصل کنیم. اما در روش دوم ما در هر اتاق و یا سالن به طور جداگانه فن کویل نصب کنیم. در هر دو صورت آبی که به وسیله چیلر و مینی چیلر ها سرد و یا گرم شده با پمپ به فن کویل ها و یا لوله های متعدد هواساز ارسال می شود و در لوله ها پخش می شود تا فن از اطراف لوله ها، با دمیدن هوا، هوای سرد و یا گرم را در کل ساختمان پخش کند.
حال آنکه انتخاب اینکه دستگاه هواساز نصب شود و یا فن های کویل به طور جداگانه در هر اتاق نصب شود توسط مهندسان صورت می گیرد و آنها نیز با توجه به شرایط ساختمان و اتاق ها بهترین گزینه را انتخاب می کنند.
میزان رطوبت زنی دستگاه از دیگر تفاوت های چیلر و مینی چیلر است. مینی چیلرها معمولا گزینه مناسبی برای مناطق خشک که دستگاه خنک کننده نیاز است با اضافه کردن رطوبت به هوا آنرا مطبوع تر کند، نیست. اما در چیلر ها آب خنک، وارد دستگاه هواساز می شود که باعث می شود مقداری رطوبت مطبوع و نیز هوای خنک به وجود بیاورد. نتیجه این تفاوت این است که بهتر است در مناطق گرم چیلر ها به جای مینی چیلر ها استفاده شود.
اگر بخواهیم نگاهی به تفاوت قیمت ها بی اندازیم باید بگوییم که قیمت تعداد مینی چیلر هایی که برای یک ساختمان استفاده می شود به طور کلی از یک چیلر واحد بیشتر است. پس اگر در ساختمان و یا سازه شما می شود از یک چیلر مرکزی استفاده کنید بهتر است که خرید یک چیلر مرکزی را به خرید چند مینی چیلر ترجیح دهید.
حال خوب است علاوه بر ذکر تفاوت های این دو نگاهی نیز به شرکت بتا تهویه که شرکتی مطرح در تولید انواع سیستم های تهویه مطبوع، گرمایشی و سرمایشی در بخش صنعتی و ساختمانی است بیندازیم. تمامی محصولات مورد نیاز خود را میتوانید به طور مستقیم از شرکت بتا تهویه با قیمت مناسب و کیفیت فوق العاده خریداری کنید.
شما می توانید انواع چیلر مورد نیاز خود را از این شرکت با گارانتی و ضمانت کیفیت محصولات تهیه کنید. همچنین برای آشنایی با قیمت های محصولاتشان میتوانید سری به سایت بتا تهویه بزنید.