داکت اسپلیت، از سیستم های تهویه مطبوع است که دارای طرفداران زیادی است و برای راه اندازی داکت اسپلیت نیاز به افراد متخصص در این زمینه می باشد. از این سیستم تهویه مطبوع در مکان های مختلفی مانند: اداری، تجاری، مسکونی و … استفاده می شود.
برای کارکرد و استفاده از این دستگاه ها باید حتما یک زیرساخت مناسب به همراه نصب ایمنی و اصولی انجام شود تا بتواند راندمان بالایی داشته باشد و عمل سرمایش و یا گرمایش را به خوبی انجام دهد.
داکت اسپلیت ها بر اساس محدوده دمایی به دو دسته تقسیم می شوند: سیستم های گرمسیری تروپیکال و سیستم های استاندارد.
از این سیستم ها جهت گرمایش و سرمایش در بیشتر ساختمان ها استفاده می شود و راه اندازی آنها به صورت اصولی و مطابق قواعد آن بسیار ضروری است به این علت که اگر نصب آن به درستی انجام نشود ممکن است عملکرد و بازدهی دستگاه پایین بیاید.
نصب داکت اسپلیت باید طبق اصول و قواعد و مطابق با استانداردهای مشخص شده سازنده نصب شود. قبل از راه اندازی داکت اسپلیت باید ظرفیت سیستم مطابق با متراژ محیطی که قرار است نصب شود به درستی انتخاب شود و محل نصب یونیت داخلی و خارجی نیز مطابق با استاندارد تعیین شود. بهتر است برای نصب این تجهیزات از دو فرد متخصص و با تجربه کمک بگیرید.
مطالعه بیشتر: داکت اسپلیت چیست و در چه مکان هایی کاربرد دارد؟
از مهمترین مراحل نصب و راه اندازی داکت اسپلیت، کانال کشی درست آن است که باید طبق طرح و اصول استاندارد و به وسیله افرادی که در این زمینه مهارت دارند و حرفهای هستند، انجام شود.
در صورتی که مسیر کانال ها به درستی تنظیم نشود و یا محل قرار گرفتن دریچه مکش آن درست نباشد ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلاتی در عملکرد دستگاه شود.
یونیت داخلی که هواساز در آن قرار دارد باید در محیط داخل خانه نصب شود و هنگام نصب باید توجه کنید که ابعاد و اندازه دریچه که در سقف کاذب قرار دارد برای گذاشتن و تعمیر این نوع اسپلیت مناسب باشد تا در صورت وجود هر مشکلی بتوانید به راحتی آن را تعمیر نماید.
کندانسور یکی از قطعات به کار رفته در این سیستم می باشد که در یونیت خارجی قرار داده شده این قسمت معمولاً در بیرون از ساختمان نصب میشود. نکته که در نصب این قسمت ضروری است این می باشد که نصب به صورت تخصصی و اصولی باید انجام شود به این علت که راه اندازی و نصب نادرست دستگاه می تواند باعث کاهش عمر مفید در دستگاه و یا سوختن کمپرسور آن شود در هنگام نصب باید فاصله استاندارد بین آن و رعایت کنید.
یکی از نکات مهمی که در نصب داکت اسپلیت بسیار اهمیت دارد وصل کردن ارتباط بین یونیت خارجی و داخلی است که این دو بخش به وسیله لوله های مسی به هم وصل می شوند. این لوله ها باید از طول و ارتفاع با دستگاه در یک تناسب قرار بگیرند تا کارکردی مناسب داشته باشند.
مرحله بعدی بعد از نصب کندانسور و هواساز و لوله مسی این است که کانال کشی تمام اتاق ها و دیگر بخش های ساختمان را باید انجام دهید که یکی از مهمترین مرحله های نصب این سیستم سرمایشی و گرمایشی است این کانال ها برای انتقال دادن هوا می باشد پس نصب درست آن بسیار مهم است.
اگر کانال کشی دستگاه به خوبی انجام نشود ممکن است باعث عملکرد نامطلوب تمامی سیستم شود. پس در نظر گرفتن ابعاد مناسب کانال ها و مسیر کانال کشی و همچنین محل قرار گرفتن دریچه مکش را باید به خوبی در نظر بگیرید. برای انجام دادن این مرحله هم نیاز به دانش فنی تخصصی دارد.
مرحله آخر برای نصب این دستگاه این است که بعد از انجام دادن مراحل توضیح داده شده می توانید برق کشی آن را انجام دهید. باید کابل ها از نوع روکش پلاستیکی باشند تا از برق گرفتگی لوله جلوگیری شود. بعد از برق کشی مدار، تست میشود و در صورت سالم بودن میتوانید داکت اسپلیت را روشن کنید.
راه اندازی این دستگاه های ته یه مطبوع را نیز حتما باید توسط نصاب متخصص انجام دهید. ولی دانستن این اطلاعات میتواند برای شما هم مفید باشد پس برخی از این مراحل را برای شما توضیح می دهیم:
اولین مرحله برای راه اندازی دستگاه این است که حتما یونیت داخلی و خارجی را باید به خوبی تمیز کنید و آن را بشوید ولی باید شستشو را به گونه ای انجام دهید که آب به داخل موتور نرود.
مرحله بعدی چک کردن گاز مبرد سیستم تهویه مطبوع است. اگر گاز این دستگاه کافی نباشد باید آن را شارژ کنید که این کار باید توسط یک افراد متخصص انجام شود ولی در صورتی که گاز آن کافی باشد نیازی به شارژ کردن آن نیست.
در این مرحله باید عملکرد کمپرسور را حتماً چک کنید تا در صورت وجود مشکل بتوانید آن را برطرف نماید و برای این کار باید سراغ تعمیرکاران حرفه ای بروید.
در مرحله آخر باید دستگاه را روی حالتcool قرار بدهید و پنجره ها را بسته نگه دارید تا محیط شما به خوبی خنک شود.
برای راه اندازی داکت اسپلیت باید مهارت کافی در این زمینه و ابزارهای تخصصی را هم داشته باشید.
نصب کردن بدون دانش و مهارت می تواند باعث ایجاد خرابی هایی در دستگاه شما شود و کارایی آن را بسیار پایین بیاورد.
مطالعه بیشتر: میزان مصرف برق داکت اسپلیت و راه های کاهش آن
برای نصب باید حتماً این سیستم سرمایشی و گرمایشی را در یک مکان خوب و عالی نصب کنید در هنگام نصب باید یکسری نکات فنی مربوطه را در نظر بگیرید.
جمع بندی
برای نصب و راه اندازی انواع سیستم های تهویه مطبوع باید مهارت کافی داشته باشید تا بتوانید عملکرد دستگاه را به خوبی انجام دهید. پس برای این کار بهتر است به سراغ متخصصینی که در این زمینه مهارت دارند بروید تا بتوانند شما در این زمینه یاری دهند.