هواساز سالن قارچ از جمله سیستم های تهویه ی مطبوعی است که باید دی اکسید کربن محیط را خارج کرده و به شکل متناوب اکسیژن تازه به محیط اضافه کند. برای تنظیم میزان دما، درصد اکسیژن، میزان رطوبت و درصد دی اکسید کربن هوا حتما به این دستگاه نیاز است. نکته قابل توجه در این زمینه این است که شما هرگز نمی توانید هر نوع معمولی را به کار ببرید و حتما باید از انواع دستگاه هواساز مخصوص برای این منظور استفاده کنید. امروزه فرایند پرورش قارچ به یک صنعت پر درآمد تبدیل شده و افراد زیادی سالن های پرورش قارچ احداث نموده اند. اما اگر قصد دارید محصولاتی با کیفیت را پرورش دهید باید شرایط سالن های تولید تان را با حساسیت و دقت زیاد تنظیم نمایید. جهت استعلام قیمت و خرید این دستگاه با مشاورین ما تماس بگیرید.
هواسازهای سالن پرورش قارچ در واقع متشکل از چند دستگاه می باشد. از نظر علمی قارچ ها در محیط های تاریک، مرطوب و با دمایی مناسب رشد می کنند، لذا به منظور فراهم نمودن میزان مناسب دی اکسید کربن در محیط و متعادل کردن دما و رطوبت طراحی یک سیستم تهویه ای مناسب و مطبوع برای این محیط ضروری است.
عوامل ضروری برای سالن پرورش قارچ:
مهمترین عواملی که لازم است در سالن پرورش قارچ کنترل شوند عبارتند از:
قیمت هواساز کوچک سالن قارچ می تواند بسته به نوع دستگاه بسیار متفاوت باشد. اما معمولا مدلهای کوچک دارای تنوع مدل های اصلی و همچنین قیمت بسیار کمی هستند. این دستگاه ها می توانند تا ۹۸ درصد رطوبت ایجاد کنند و قیمتی بسیار پایین تر از ایرواشرهای معمولی دارند. از مدل های کوچک مخصوصا برای سالن های قارچ ۱۰۰ متری استفاده می شود. این نوع دستگاه ها از مهم ترین دستگاه های مورد نیاز سالن های صنعتی و نیمه صنعتی پرورش قارچ در دنیا است.
از نظر قیمت هواسازهای سالن پرورش قارچ قیمت مناسب تری در مقایسه با هواسازهای معمولی دارند. برای دریافت لیست قیمت انواع هواساز و ایرواشر سالن پرورش قارچ می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.
در سالن پرورش قارچ هواساز هایی وجود دارند که با بکار گیری چندین دستگاه مجزا می توانند تواند شرایط آب و هوایی محیط را برای پرورش قارچ آماده سازند. برخی از انواع مناسب برای سالن پرورش قارچ شامل موارد زیر می شوند:
در این نوع دستگاه ها می توان میزان رطوبت و دمای محیط را به طور همزمان تامین کرد (البته همراه با صرف هزینه بالا و مصرف برق زیاد).
ایرواشر ها مجهز به سیستم مه پاش و دستگاه تولید سرمایش و گرمایش هستند. از ایرواشر به عنوان مناسب ترین و پرکاربردترین دستگاه ها برای سالن پرورش قارچ استفاده می شود. دستگاه ایرواشر دارای ویژگی های گرمایش و سرمایش بوده و حجم زیادی از هوای تازه را از خارج به داخل سالن انتقال می دهد. ایرواشر در تابستان و فصل های گرم به صورت تبخیری سرمایش ایجاد می کنند که همین تبخیر آب باعث افزایش رطوبت هوای ورودی می گردد.
مدل اکونوپک جهت پرورش قارچ دارای تاسیسات موتورخانه یا پکیج به همین علت نسبتا گران می باشد.
این مدل٬ یکی از مناسب ترین و پرکاربردترین دستگاه های موجود برای رشد و پرورش قارچ با مصرف برق کم و قیمت مناسب تر از سایرین می باشد.
به طور کلی انواع هواساز شامل موارد زیر می باشد که از هر یک می توان برای کاربردهای خاصی استفاده کرد.
برخی از انواع ایرواشر شامل موارد زیر میابشد که امروزه تولیدکنندگان هواساز با هدف جلب رضایت خریداراران، فروش خود را با تولید انواع هواساز بالا برده اند.
ضمن برخورداری از سیستم تهویه مناسب محیط، میزان دما و رطوبت کافی، هواسازهای سالن پرورش قارچ دارای قابلیت ایجاد شوک خاصی در سالن پرورش قارچ بوده که باعث رشد بیشتر قارچ ها می شود. از سویی این دستگاه دارای قابلیت کنترل میزان اکسیژن و دی اکسید کربن در محیط است و می تواند میزان اکسیژن و دی اکسید کربن محیط را نیز کنترل نماید. به منظور ایجاد برودت، این دستگاه ها در برخی مکان ها مثلا کنار ایرواشر و یا زنت نیز مورد نیاز است. در جایی که هواساز معمولی با یک کویل سرمایشی می تواند سرما دهی مناسبی داشته باشد.
قارچ ها را معمولا در محیط تاریک مرطوب و با دمای مناسب پرورش می دهند. به علت وجود دی اکسید کربن در سالن های پرورش قارچ باید سیستمی به عنوان سیستم تهویه مطبوع سالن پرورش قارچ تعیین شود که درجه حرارت محیط را متناسب نگه داشته و رطوبت سالن را بیشتر می نماید ضمن آنکه دی اکسید کربن را خارج نموده و هوای تازه ای را جانشین آن می کند. این گونه دستگاه ها دارای قابلیت ایجاد سرمایش در فصول گرم و ایجاد گرمایش در فصول سرد می باشد.
تفاوت هواساز معمولی با ایرواشر در سالن پرورش قارچ
به علت هوای گرم و خشک در اکثر مناطق ایران هواساز و ایرواشر ها یک رطوبت نسبی در محیطی بسیار مناسب تولید می کند. به دلیل استفاده از چیلر در هواساز ایرواشر این نوع سیستم خیلی ارزان تر از هواسازهای معمولی است.
از هواسازهای به کار رفته در سالن های پرورش قارچ برای ایجاد شوک مصنوعی استفاده می شود تا با ایجاد رعد و برق مصنوعی باعث رشد بیشتر قارچ ها شود.
کاربردهای اساسی هواسازهای سالن پرورش قارچ به قرار زیر می باشد: