سیستم سرمایش از کف همانطور که از نام ان پیدا است از کف زمین کار می کند و زیر کفپوش تعبیه می شود. به همین دلیل است که به عنوان کولر گازی کفی نیز شناخته می شود.
این مدل سیستم های سرمایشی از لحاظ ظرفیت سرمایش، منبع تغذیه، جریان هوا و … در مدل های مختلفی موجود هستند و در صورتی که به درستی نصب شوند، به راحتی اتاقها را در روزهای گرم خنک نگه می دارند.
سیستم های سرمایشی از کف به طور کلی در مقایسه با کولر گازی، در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند زیرا در آنها از دمنده یا فن استفاده نمی شود.
همچنین از نظر تئوری هم ایده خوبی هستند، زیرا به رطوبت زدایی محیط نیز کمک کرده و نیاز به پنل اضافه ای که در دید قرار داشته باشد، ندارند.
این سیستم ها مانند گرمایش کف عمل می کند، یعنی لوله های پر از آب در زیر کف، دمای کف را کنترل می کنند. این لوله یا در یک کف دال بتنی تعبیه شده یا در پانلهای شیاردار نصب شده است.
مطالعه بیشتر: مزایا و معایب انواع سیستم سرمایشی ساختمان
آب بسته به سیستم خنک کننده، از طریق لوله جریان می یابد تا دمای کف را کاهش دهد. پانلها به توزیع یکنواخت دمای خنک در سراسر کف کمک میکنند، دقیقاً مانند روشی که گرما از طریق رادیاتور جریان یابد و محیط اطراف را گرم می کند.
مواد کفپوش انتخابی شما در بالای سیستم خنک کننده نصب می شود تا لوله ها کاملاً پنهان شوند.
پس از راه اندازی سرمایش از کف، سیستم، هوای سرد را به اتاق وارد نمی کند بلکه گرما را از طریق لوله PEX در زیر زمین حذف می کند. آب داخل لوله ها مقداری از گرمای اتاق را جذب می کند و سپس از میان یک سیستم پمپ و یک چیلر یا پمپ حرارتی که آب را خنک می کند، جریان می یابد.
این لوله، نوعی پلی اتیلن با چگالی بالا است به جای مس برای سیستم های گرمایش و سرمایش تابشی استفاده می شود. PEX انعطاف پذیرتر از مس است و خم شدن آن را در شیارهای از پیش ساخته شده در پانلها یا کاشیهایی که روی لوله های گرمایش یا سرمایش قرار می گیرند، آسانتر میکند.
سیم پیچ های طولانی PEX باعث می شود که با همان قطعه لوله، یک منطقه بزرگ زیر زمین را بپوشانید، و نیاز به اتصال دهنده لوله را از بین می برد. PEX در رنگهای مختلف مانند آبی و قرمز موجود است، که تشخیص اینکه لولهها آب گرم یا خنک را حمل میکنند، را آسان میکند.
در حالی که خنک کننده تابشی از همان فناوری گرمایش از کف تابشی استفاده می کند، در خانه ها به اندازه سازه های تجاری، رایج نیست.
به طوری که ممکن است پیدا کردن پیمانکاران و لوله کشهایی که مایل به نصب یک سیستم خنک کننده از کف در خانه باشند، دشوار باشد.
برای ساخت و ساز یک ساختمان جدید، ممکن است بتوانید پیمانکاری برای نصب سیستم گرمایش و سرمایش تابشی در کف به طور همزمان پیدا کنید، به خصوص اگر نصب سیستم، شامل یک پمپ حرارتی مناسب باشد.
استفاده از پانلهای خنک کننده تابشی در دیوارها و سقفها نسبت به کف، به ویژه در سازه های تجاری، بیشتر رایج هستند. از آنجایی که هوای خنک به سمت پایین حرکت می کند و هوای گرم با فرایند همرفتی به سمت بالا میرود، نصب یک پانل خنک کننده در سقف بیشتر از سیستم سرمایشی از کف به خنک کردن هوای اتاق کمک می کند.
مطالعه بیشتر: مزایا و معایب برج خنک کننده چیست؟
این سیستم، می تواند باعث شود که در کف و ناحیه نزدیک زمین احساس خنکی ایجاد شود، در حالی که هوای نزدیک به سقف گرمتر می شود. پنکه های سقفی یا سایر پنکه های موجود در اتاق ممکن است به فضا کمک کنند که به طور کلی خنکتر شود زیرا هوای گرمتر و خنکتر با هم ترکیب می شوند.
در حالی که این نوع سرمایش و تهویه مطبوع باعث می شود اتاق سردتر شود، روشهای مورد استفاده برای انجام این کار کاملاً متفاوت است. خنکسازی زمانی اتفاق میافتد که لولههای آب سرد زیر کف، پانلهای اطراف خود و در نتیجه خود کف را نیز خنک کنند. تهویه مطبوع برای خنک کردن هوا طراحی شده است نه سطوح.
یونیزر داخلی به از بین بردن گرد و غبار، آلودگی و سایر ذرات کمک می کند و در نهایت محیطی تمیزتر را برای شما به ارمغان می آورد.
ویژگی راه اندازی مجدد خودکار، بیشتر تنظیمات ذخیره شده را حفظ کرده و در صورت قطع برق که در آن کولر به طور خودکار خاموش می شود، نیازی به تغییر تنظیمات مجدد نیست.
ویژگی ضد صدا بودن به کاهش سطح صدا کمک کرده و از ایجاد صدای سیستم و ایجاد صدای اضافی در داخل و خارج از محیط جلوگیری می کند.
سیستم سرمایشی از کف می تواند به جای فن، کولر گازی و حتی برای گرمایش استفاده شود. در مقایسه با تهویه مطبوع اسپیلت، امکان استفاده از آن در هر آب و هوایی وجود دارد و مقرون به صرفه تر است.
اتاقهایی که به تهویه مطبوع، نیاز دارند، ممکن است همیشه فضای کافی روی دیوار برای نصب کولر گازی نداشته باشند. سیستم سرمایشی از کف، نیازی به فضای خالی روی دیوار ندارد و می تواند برای خانه های کوچک مناسب باشد!
این سیستم ها، رطوبت گیر عالی هستند و دارای سیستم های تصفیه داخلی قابل شستشو می باشند. با رسیدن به دمای تنظیم شده، به طور خودکار متوقف شده و با تغییر دما دوباره راه اندازی می شوند.
این سیستم ها، اگرچه مقرون به صرفه هستند، سازگار با لایه اوزون نیستند زیرا به گرمایش زمین کمک می کنند،
این سیستم ها، بسیار پر سر و صداتر از کولرهای دیواری هستند. به این دلیل که فنها باید در هر دقیقه سریعتر کار کنند تا گرما را به بیرون هدایت کنند. در نتیجه صدای بیشتری نسبت به کولر گازی و اسپیلت تولید می کند.
این نوع از سرمایش به خصوص آنهایی که کانالهای دوبل و اینورتور دارند، برق زیادی مصرف می کنند.
در مقایسه با کولر گازی، سیستم سرمایشی از کف زمان زیادی را صرف کاهش دما و خنک کردن اتاق می کند.
این سیستم های تهویه مطبوع فضای زیادی را روی زمین اشغال می کنند. برای رویارویی با مشکلات در حین راه رفتن آماده باشید.
اگر نمی توانید شلنگ متصل به دستگاه را در خارج از دستگاه قرار دهید، باید هر ۳ ساعت یک بار آب را به صورت دستی از سینی آب خارج کنید.