چیلر یک دستگاه بسیار قوی و مقاوم است که اگر به خوبی رسیدگی و مراقبت شود دچار مشکل نمی شود ولی اگر هم دچار مشکل شود ممکن است که هزینه های زیادی را به همراه داشته باشد. تعمیر و نگهداری چیلر دارای یک سری اصول خاص است. این تجهیزات گران قیمت، وظیفه سرمایش و تهویه مطبوع ساختمان را عهده دار هستند و سرویس درست و اصولی دستگاه یکی از موارد مهم در کاهش هزینه ها است.
سیستم این دستگاه ها نسبت به سایر انواع سیستم تهویه مطبوع کمی پیچیدگی دارد. به همین علت برای تعمیر چیلر نیاز به شخصی است که دارای مهارت و دانش کافی باشد. سرویس به موقع چیلر باعث می شود که وارد شدن خسارات و آسیب های احتمالی تا حد امکان کاهش یابد و بازده آن در طول سالیان دراز حفظ گردد. این دستگاه از نظر داشتن کمپرسور یا نداشتن آن به دو دسته کلی تراکمی و جذبی تقسیم میشوند.
جهت استعلام قیمت و خرید چیلر با شماره های ۰۲۱۷۷۶۷۷۱۸۴ یا ۰۹۱۲۳۷۶۴۲۳۹ تماس بگیرید.
تعمیر و نگهداری چیلر ها به دلیل داشتن کمپرسور و فن بسیار با اهمیت است و سهل انگاری در آن باعث می شود تا خسارت زیاد و جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
در مرحله اول بهتر است که دستگاه حتما کنترل هفتگی، ماهانه و حتما روزانه را داشته باشد تا دچار مشکل نشود.
شستشوی کندانسور، فیلتر های آب، کنترل آمپر مصرفی، کنترل روغن، توجه کردن به صدا و لرزش کمپرسور و فن٬ یکی از موضوعات اصلی برای نگهداری چیلر می باشد.
این دستگاه باید به موقع سرویس شود و هنگام سرویس چیلر باید مواردی مانند از بین بردن رسوبات، تعویض قطعات فرسوده، تنظیمات برد و سیستم برقی باید حتما بازدید شوند و در صورت نیاز تعمیر شوند. اسید شویی یکی دیگر از خدمات مربوط به تعمیر چیلر می باشد که اینکار باعث بهبود عملکرد سیستم سرمایشی می شود.
بیشتر بخوانید: تفاوت چیلر جذبی و تراکمی چیست؟
این دستگاه ها از منابع اصلی مصرف انرژی در موتور خانه به حساب می آید. نگهداری از چیلر تراکمی مانند بقیه تجهیزات تهویه هوا و جریان هوای خنک و مطبوع در ساختمان در بهبود عملکرد و بالا رفتن عمر استفاده از آن تاثیر زیادی دارد.
این دستگاه ها همچنین به چیلر های برقی معروف هستند به علت ساختار تشکیل شده و نوع انرژی مصرفی برای کاهش دمای آب جریان یافته و انتقال هوای سرد به محیط . ساختمان داخلی آن از اواپراتو ، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط یا شیر سرویس چیلر تشکیل شده است. مشکلات رایج در آن عبارت اسا از:
چیلرهای تراکمی باید به صورت هفته ای بازدید شوند باید اول سطح روغن بازدید شود و اگر کم بود آن را شارژ کنند.بازدید فشار روغن هم باید بازدید شود . سایت گلاس مبرد بازدید شود. فشارهای کاری بالا و پایین مکش و رانش باید حتما چک شود.
سرویس چیلر تراکمی به صورت ماهانه به شکل زیر است:
بیشتر بخوانید: قیمت انواع فن کویل
در هنگام سرویس چیلر جذبی یکی از مهم ترین کارها این است که فشار گاز ازت در داخل دستگاه مورد بررسی قرار بگیرد. چیلر جذبی تجهیزی نیست که هر تعمیرکاری بتواند آن را تعمیر کند و تعمیر آن نیازمند فرد با سابقه می باشد.
کنترل جریان و دمای آب برج خنک کننده و عملکرد پمپ سولوشن و پمپ مبرد و دمای منبع گرمایی دستگاه از مهم ترین گزینه ها در نگهداری چیلر جذبی است.
اگر یک قطعه از دستگاه خراب شود و یا کارکرد خود را از دست بدهد٬ روی عملکرد کل دستگاه تاثیر مستقیم می گذارد و کارایی دستگاه را به شدت پایین میآورد. مهم ترین مشکلات در چیلر های جذبی عبارت اند از:
یکی از مشکلات اصلی که چیلرهای جذبی با آن روبرو هستند به جود آمدن پدیده کریستالیزاسیون می باشد. این مشکل زمانی به وجود می آید که ماده جاذب بیش از حد غلیظ شود و به حالت کریستال مجازی در می آید و لوله های عبوری را مسدود می کند.
چیلر یک دستگاه مقاوم است که باید به خوبی نگهداری شود و باید به صورت روزانه ویا هفتگی بازدید شود تا دچار مشکل نشود ولی در صورت خرابی بهتر است برای تعمیر چیلر حتما با افراد متخصص و شرکت بتاتهویه تماس بگیرید و از آن ها بخواهید که دستگاه شما را تعمیر کنند.
این نوع از تعمیرات با دیگر تعمیرات ساختمان بسیار متفاوت است و نمی توان هر فردی را سرویس کار چیلر دانست. چون این نوع از سیستم های تهویه دارای ساختار پیچیده ای هستند که تعمیر و سرویس آنها دشوار و کمی زمان بر می باشد.