اگر به زمان سرویس پکیج توجه کنید و تعمیر و نگهداری آن را به موقع انجام دهید، قطعا هزینه های تعمیر یا تعویض قطعات آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. سرویس و نگهداری پکیج، برای اطمینان از عملکرد اجزای مکانیکی و الکتریکی متعدد این سیستم های سرمایشی و گرمایشی ضروری است.
این دستگاه ها از اتصال اجزای مختلفی به یکدیگر تولید شده اند و بنابراین، واضح است که تعمیر و نگهداری از آنها برای حفظ عملکردشان در حد مطلوب، ضروری است.
مطالعه بیشتر: راهنمای هواگیری پکیج و رادیاتور برای زمستان
در ادامه مقاله می خواهیم به شما کمک کنیم تا بدانید در مورد تعمیر و نگهداری سیستم های پکیج خود چه انتظاری باید داشته باشید و چه زمانی برای سرویس پکیج شما مناسب تر است.
برای اینکه سیستم تهویه مطبوع خود را حفظ کنید، باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. کل سیستم باید سالیانه از نظر نقص های چشمی بررسی شوند تا خرابی ناشی از آن مشکلات احتمالی، شما را غافلگیر نکند.
هر یک از اجزا و قطعات پکیج باید در زمان مناسبی مورد بررسی قرار گیرند:
این نگرانی همیشه وجود دارد که فیلترهای استفاده شده در پکیج مانند فیلتر هوا، تمیز و سالم باشند. در مورد تمیزی فیلترها، ممکن است گرد و غبار و زباله در قسمت های دیگر مانند دمنده ها یا سایر قسمت هایی که باید قبل از آسیب به سیستم تمیز شوند، جمع شده باشد. علاوه بر این، تجمع ذرات در راه هوا می تواند منجر به گرفتگی و آسیب به سیستم و همچنین کاهش کیفیت آن شود.
قطعات الکتریکی نیز باید از نظر ولتاژ بررسی شوند تا سیستم را به خطر نیندازند. علاوه بر این، اتصالات الکتریکی باید برای اطمینان از ایمنی سیستم و همچنین جلوگیری از خرابی آن حفظ شود. سیستم نیز باید کالیبره شود. تنظیمات ترموستات را به عنوان مثال در نظر بگیرید که در آن، دمای واقعی باید با دمای گزارش شده مطابقت داشته باشد.
در مورد سیستم پکیج، سطوح مبرد باید در نقاط مورد نظر حفظ شود. همین مفهوم برای سیستمهای گرمایشی که خطوط و اتصالات سوخت و همچنین اگزوزها باید در شکل مناسبی نگهداری شوند، صادق است.
تعمیر و نگهداری تهویه مطبوع شامل روغن کاری قطعات متحرک نیز می شود. قطعات متحرک باید به درستی روغن کاری شوند تا از گرم شدن بیش از حد و اصطکاک که منجر به خرابی آنها می شود جلوگیری شود.
تعمیر و نگهداری تهویه مطبوع مستلزم این است که اجزای سیستم به صورت ماهانه، فصلی یا سالانه بسته به قطعات آن بازرسی شوند.
تمیز کردن سیستم از آلودگی و آسیب یا نشت احتمالی خطوط مبرد، وظایفی هستند که بهتر است به صورت ماهانه انجام شوند تا عملکرد بهینه سیستم حفظ شود.
علاوه بر این، ملاحظاتی در مورد تغییرات فصل وجود دارد. برخی از قطعات ممکن است در تابستان یا زمستان در سیستم مورد استفاده قرار نگیرند، بنابراین باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از فرسایش قطعات و همچنین استفاده از منابع انرژی غیرضروری انجام داد.
همچنین توصیه می شود فیلترها را به صورت فصلی تعویض کنید تا کرنش و نیاز به تعمیر بیش از حد در سیستم های گرمایشی یا سرمایشی کاهش یابد.
همچنین زمان سرویس سالانه پکیج که شامل بازرسی چشمی کل سیستم می شود را نیز نباید فراموش کنید.
به منظور جلوگیری از هزینه های تعویض و تعمیر پکیج، می توان برخی اقدامات پیشگیرانه را انجام داد. این کار نه تنها، به صرفه جویی در هزینه ها کمک می کند، بلکا قابلیت اطمینان سیستم را حفظ کرده و کیفیت بالای تامین هوای مطبوع را به طور مداوم فراهم می کند.
در ادامه، برخی از خدمات پیشگیرانه ای که در زمان سرویس پکیج باید مورد توجه قرار گیرد را به صورت چک لیست ارائه کردیم. میتوانید این چک لیستها را بهعنوان راهنما همراه خود داشته باشید تا بدانید از یک حرفهای که کار فنی را برای شما انجام میدهد، چه انتظاراتی داشته باشید، و همچنین آنچه را که میخواهید انجام دهید بر اساس این ملاحظات برنامه ریزی کنید.
مطالعه بیشتر: نحوه نگهداری و تمیز کردن دستگاه تهویه مطبوع
همانطور که قبلا ذکر شد، بهترین زمان سرویس پکیج، هنگام تغییر فصل است، بنابراین بیایید ببینیم تعمیر و نگهداری پیشگیرانه از پکیج در فصول گرمتر (بهار/تابستان) چه تفاوتی با با فصل های سردتر (پاییز/زمستان) دارد.
هنگامی که در سیستم تهویه مطبوع خود علائمی از ساییدگی مشاهده می کنید یا سر و صدای زیادی می شنوید، حتما باید برای سرویس پکیج اقدام کنید. شنیدن صدای غر غر، وز وز یا تق تق ، نشتی در اطراف واحد، عدم سرمایش یا گرمایش کافی هوا و خاموش و روشن شدن مداوم سیستم، بدان معناست که زمان سرویس پکیج فرا رسیده و برای صرفه جویی در انرژی و هزینه خود به تعمیر آن نیاز دارید.
جمع بندی
شما به سادگی نمی توانید به طور کامل سرویس و تعمیر پکیج را خودتان انجام دهید. بهتر است برای انجام این کار از متخصصین بتا تهویه کمک بگیرید تا عملکرد طولانی مدت دستگاه پکیج هواساز خود را تضمین کنید.